Around the world

Around the world

Om denna blog

På denna blog reflekterar jag dels över händelser som jag finner intrerssanta runt om i världen och dels lämnar jag här reseskildringar från mina resor.

Tankar en regnig dag (del 2)

ReseblogPosted by HP Nilsson 19 May, 2012 17:12

Lördag 19 maj 2012

Apropå jordbruket i provinsen, Anhui alltså, visar det sig att produktionen består till 80 % av vete. Låter förvånansvärt mycket, men jag begriper i och för sig inget om jordbruk. Ingen uttalad ris-bygd i alla fall. Ur djurproduktionen kan nämnas att man slaktar 2,5 miljarder (sic!) höns årligen och äggproduktionen är på 1 miljon ton. Inga siffror man skojar bort. Som bifynd (!) fann jag att det finns 250,000 bisamhällen. Jag visste inte att dom har biodling i landet överhuvudtaget. Hoppas Kent-Arne läser detta.

Anhui är en av de mindre provinserna med 60 miljoner invånare men en densitet på 440 pers/km2. Sydöstra Kina är ju där den största delen av befolkningen bor.

Jag pratade med bossen här igår kväll. Vi pratade om olika resmål i landet och han frågade varför jag aldrig varit i Shanghai. Storstäder är inte min grej och Shanghai är ju inte riktigt Kina, det är multikulturellt ungefär som New York. Jag citerade Keith Richards som en gång sa: ” I’ve heard they got a Chinatown there…” Han tyckte det var mycket roligt. Det tycker jag också...

Han är en lite flippad typ, inte Richards utan bossen alltså, som gör tavlor av kapsyler, gamla datorkablar och lite färgklickar, och i trappan hänger en halv cykel som en installation. Annars gör han inte mycket mer än att driva runt och socilisera med gästerna och kolla engelska fotbollsresultaten på internet.

Regnat hela dagen precis som prognosen sa. Passar på att laundra. Tunxi är ganska tråkig i sig. Drivit runt lite downtown med en tjej från Slovakien. Annars verkar västerlänningarna plötsligt försvunnit.

Själv borde jag planera nästa mål snart.

  • Comments(0)//aroundtheworld.hpnilsson.se/#post41