Around the world

Around the world

Om denna blog

På denna blog reflekterar jag dels över händelser som jag finner intrerssanta runt om i världen och dels lämnar jag här reseskildringar från mina resor.

Chilling

ReseblogPosted by HP Nilsson 21 May, 2012 17:00

Måndag 21 maj 2012

Riktigt varmt idag. Det blir ytterligare en dag här i Tunxi för det visade sig lite knöligt att ta sig till Henan Province. Olika alternativ och jag kunde inte bestämma mig igår. Inget nattåg norrut utan jag får väl åka hela dagen imorgon till nästa knutpunkt, stanna över natten och ta bussen dagen efter.

Henan är heller inte riktigt lockande. De flesta kineser tycker att Henan-borna är otillförlitliga. Skumrask! Kineserna har massa förutfattade meningar om allt möjligt, schabloner som jag tidigare nämnt, men i detta fall har de nog rätt. Henan är den ända provinsen där jag blivit bestulen, bara en ask cigarretter – men ändå, när man skulle internetta fick man visa upp sitt pass, jag sov på ett av de skummaste hotellen någonsin och när jag skulle till Shaolintemplet blev jag dumpad någon helt annan stans. Ja, jag fick väl inga men av det och skall väl överleva denna gång också. Håll i pengarna är i alla fall det allmänna rådet.

Chillar på trottoaren utanför hotellet, gör lite reseach och dricker kaffe, kaffe och kaffe. Det enda jag köpt i baren denna vecka är kaffe, jag dricker ingen öl och äter inte ägg och bacon. Och nu vill jag åka till Henan av alla ställen. Lite märklig figur tänker dom.

Bossen här kom just och visade en bok av Cecilia Lindqvist (!), på kinesiska, känd svenska som skrivit flera böcker om kinesiska språket och dess tecken. I detta fall har hon skrivit en djupgående bok om något kinesiskt stränginstrument. Imponerande. Jag har ju nämnt att jag spelar trummor så bossen tyckte det var ett sammanträffande.

Jag skall äta local food ikväll. En lustig restaurang där man får en ordersedel och så får man själv gå ner till köket. Där finns en 30 meter lång disk med maträtter på display, så får man välja och notera beställningsnummer på sin sedel. Förstklassigt käk men det är ju svårt att bärga sig, så det blir lite dyrt.

Det blev en biljett till FuYang i norra Anhui, 11 timmar, i morgon bittia. Tog en sleeper trots att det är dagtid. Till och med när man skall köpa biljett kollar dom passet och visa-nummer.

  • Comments(0)//aroundtheworld.hpnilsson.se/#post43