Around the world

Around the world

Om denna blog

På denna blog reflekterar jag dels över händelser som jag finner intrerssanta runt om i världen och dels lämnar jag här reseskildringar från mina resor.

Inbetween

ReseblogPosted by HP Nilsson 22 May, 2012 21:26

22 maj 2012

Tidig morgon och frukost on the run. Efter en dags resande är jag i Fuyang, en en knutpunkt för tågtrafiken. Meningen är att hitta en buss härifrån imorgon. Det finns nog inga utlänningar alls i denna stad och den är inte ens nämnd i guideboken. En taxichaufför hjälpte mig att hitta ett hotell, jag var säker på att han skulle blåsa mig på nåt sätt men jag fick ett dubbelrum med dator, WC, myggnät för fönstret för 120 kr. Själv fick han 20 spänn. Lyckan var dock kortvarig för efter tio minuter kom polisen och slängde ut mig. Utlänningar fick inte bo på det stället. ”Welcome to China”, sa konstapeln. Kunde ju tolkas hur som helst, men det var nog inget illa ment, det är bara så det fungerar här. De körde mig till ett större hotell.

Mitt emot hotellet tränar folk tai-chi nu på kvällen. Inte så mycket man ser det nu för tiden. I Tunxi när man gick utmed floden förekom däremot mycket motionsdans. Förutom gruppdanser förkommer pardans till populär kinesisk musik. Främst enkla tangosteg som får duga till det mesta, även till vals. Ibland lite salsasteg. Var den här pardansen kommer ifrån förstår jag inte.

  • Comments(0)//aroundtheworld.hpnilsson.se/#post44