Around the world

Around the world

Om denna blog

På denna blog reflekterar jag dels över händelser som jag finner intrerssanta runt om i världen och dels lämnar jag här reseskildringar från mina resor.

Trumtornsgatan

ReseblogPosted by HP Nilsson 27 May, 2012 15:00

24 maj 2012

Resdag igen. Buss till ZhenZhou och snabbt byte till Kaifeng. Jag brukar faktiskt ha ett väldigt flyt med bussarna. Som väntat här i Henan försökte taxichauffören blåsa mig. Halvvägs från busstationen slog han av taxametern och ville ha tio gånger för mycket betalt. Han fick för mycket i alla fall men jag slängde pengarna på golvet så han fattade väl att jag tog illa upp. Han menade på att vi utlänningar har mycket pengar och råd att betala. Finns ju en poäng i det med det är väl inte så man gör sunda bussines.

Har fått ett hotellrum för 160 spänn i gamla stan, innanför murarna. På Trumtornsgatan faktiskt. Låter ju passande. Något trumtorn tycks dock inte finnas längre. Knappt någon gata heller för den delen. Den är uppbruten och jag tror dom gör om den till gågata, typ.

Det finns en blandad befolkning här. Några moskéer, en kristen församling och det har i alla fall funnits en judisk bosättning här. På bakgatorna grillas det friskt, hundratals hak här i närheten. En riktig restaurang har det varit svårare att hitta. Blev nudlar igen.

Ett kafé hittade jag däremot, DIO Coffee. Ett ungdomshak på shoppinggatan med kinesisk discomusik i spruckna högtalare. Det är konstigt att när man skall köpa vanligt kaffe, inte latte eller sånna konstigheter, så heter det amerikanskt kaffe. Amerikanarna som inte kan laga kaffe, borde heta svenskt kaffe eller nåt. Eftersom Amerika heter ’Det vackra landet’ förenklas det här helt enkelt till ’vackert kaffe’. Jag tog två koppar och satt och filosoferade vid vägkanten. Faktum är att dom gör mycket bättre kaffe i Kina än i Staterna.

Här på bakgatan var det fullt jam ikväll, en kille med en synth med automatbas som kompade några tjejer och killar som sjöng och spelade folkliga låtar. Helt coolt.

  • Comments(0)//aroundtheworld.hpnilsson.se/#post46